Modstandsbevægelsen – kig i gemmerne

Til næste år, er det 70 år siden at Danmark blev befriet.

Jeg har gennem mange år selv samlet på artikler, billeder og andet fra krigens tid, og i den forbindelse er jeg kommet i besiddelse af flere erindringer og billeder fra krigens tid, hvoraf  en del aldrig har været vist før.

Derfor har jeg de sidste par måneder arbejdet med at få det samlet til en bog.

Udgangspunktet er at beskrive “hvad der egentlig skete”,  samt hvornår det gjorde det, ved at sammenholde de mange oplysninger med hinanden.

Den røde tråd er de forskellige erindringer, eller børns fortællinger om hvad deres forældre oplevede/gjorde eller kom ud for under krigen. Det er primært området Nykøbing og Rørvig, der i første omgang har interesse.

Jeg er igang med at besøge flere af de personer der havde med modstandsbevægelse at gøre, eller deres børn, der også kan fortælle deres historie.

5 maj løbeseddel - Odsherred Avis

 

I den forbindelse opfordrer jeg folk til at kigge i gemmerne, efter materiale, billeder, erindringer, eller hvad det måtte være, der har med krigen at gøre og kontakte mig på mail  claus@hilsenfraodsherred.dk 

Jeg er opmærksom på, og har respekt for, at krigen er et følsomt emne, og derfor kan man godt angive at man ønsker at være anonym,  hvis materialet bringes i bogen.

Claus Marcussen