Ny bog om lokalhistorie i Nykøbing

Flere har sagt det til mig, ham Stig Jakobsen, han har så meget at fortælle. Jeg var flere gange stødt på hans navn og havde naturligvis læst om ham og hans far. Til et arrangement i Pakhuset, stødte jeg så tilfældigt på Stig. Man bliver omgående bekræftet i, at denne mand har oplevet meget i hans nu 87-årige liv. Det nærmest lyser ud af ham, at han har noget at fortælle. Han har historien som har ligget og ventet. I brudstykker havde Stig skrevet flere spændende historier ned om ham og familien. Tilmed, havde han en stor mængde billeder, alle med notat om tid og sted, samt hvem personerne var billedet.

Det er Stig der fortæller historien om sin far, Laurits Jakobsen, plantageejeren og vognmanden, der havde den største vognmandsforretning i Nykøbing, manden der har arbejdet sig op fra ingenting til en velhaven mand. Men samtidig er det historien om Stig, den eneste søn, der bortset fra skoletiden og tiden i militæret, altid har boet i Nykøbing. Stig fortæller historien om vognmanden, biografejeren, plantageejeren og ejendomshandleren i Nykøbing. Det er en historie om far og søn, en historie om Nykøbing, en del af byens lokalhistorie, og samtidig en tur gennem livet, og tiden fra 1900 op til nu.

– Mens jeg lytter til hvad Stig fortæller, retter jeg et årstal i teksten og kigger et øjeblik på skærmen Stig lægger sin hånd på min skulder, – ”Du, det er altså i 1948 huset bliver købt” siger Stig.

Læs mere og bestil min nye bog her