Madame Karina – The world famous danser

I noget materiale jeg har fået, med billeder og breve fra Odsherred, var der en masse personlige breve, programmer og ikke mindst en masse billeder tilhørende Madame Karina.  Derfor tror jeg, at hun på en eller anden måde var tilknyttet Odsherred. Er der nogen der kan hjælpe med at af- eller bekræfte dette. Havde hun måske noget familie eller et sommerhus i Odsherred.

Madame Karina, var født i Danmark, og hendes far hed S. Lindahl. Fra den tidlige barndom udviste hun et stort talent, og i en alder af kun 6 år blev hun udvalgt (et en tæt konkurrence med 100 personer) til at blive trænet på en balletskole tilhørende Det Danske Operahus og det Kongelige Teater. Siden optrådte hun på disse scener mange gange.

Madame Karinas oprindelige navn var Karen, og hun blev hurtigt en del af jetsettet i Danmark. Hun var også kendt for at optræde i forbindelse med velgørende arrangementer, hvilket hurtigt gjorde hende meget afholdt af den danske konge og dronning.

Nytårsaften 1912, i København, bliver Karina vidne til alvorligt biluheld. En ung officer i den Danske hær Carl John Janssen bliver alvorligt såret da han bliver ramt af en bil. Hun gav førstehjælp og besøgte efterfølgende manden hver dag på sygehuset. Mens han var indlagt skrev Carl John en ballet til Karen, som hun fik hovedrollen i. Deres venskab udviklede sig og senere blev de gift.

Senere flyttede parret til London, England, hvor Karina oprettede en balletskole, som hun ledte sideløbende med at hun optrådte over hele verden. Capt. C. J. Jansen (hendes mand) blev senere manager for Madame Karina – The world famous danser. Prima Ballerina Royal Opera, Govent Garden, London and Copehagen.

img889  img885 img884 img883 img888 img890