Foredrag

Der er mange måder at formidle lokalhistorie på, en af dem er ved hjælp af foredrag.

Jeg har et foredrag til hver af de bøger jeg har udgivet. Her kommer man til at høre om tilblivelsen af bogen, og om hvordan materialet er blevet indsamlet. Selve historien gennemgås ligesom der vises en masse billeder fra bogen. Vi kommer også til at se, nogle af de billeder og informationer, som af forskellige årsager ikke kom med i bogen.

I forbindelse med min bog om 2. Verdenskrig i Nykøbing og omegn, afholder jeg også et foredrag. Man kan her vælge forskellige vinkler. F.eks. aktiviteterne i Rørvig, på SNS. Andre vinkler kan også aftale på forhånd.

IMG_3165

Der fortælles

 

I foredraget ”Når erindringer bliver til lokalhistorie”, kigger vi nærmer på hvordan materialet er samlet, hvordan de personer bøgerne omhandler, har bidraget med materiale. I den forbindelse kigger vi også på, hvordan man selv kan komme i gang med at skrive sine erindringer. Flere konkret historier gennemgås i foredraget.

I foredraget ”Hvad postkortet fortæller” får tilhørerne et indblik i, hvilke informationer postkortene gemme på. Vi ser på de forskellige produktionsmetoder, og vi ser også på, hvordan man kunne retoucherede ændringer på kortene. Et vigtigt emne til foredraget, er når vi ser på, hvordan man via postkort, kan tidsfastsætte billeder.  Et par helt konkret tilfælde gennemgås, bl.a. et eksempel hvordan et postkort har rykket på et jubilæum – væsentligt!
Et foredrag der kan afsluttes med, at vi ser på hvilket materiale som tilhørerne har med og fælles se vi på, hvordan man tidsfastsætter billeder og postkort.

Omkring jul, kan man komme i julestemning, til foredraget ”julekort og julehistorier”. I forbindelse med foredraget, ser vi på julepostkort og billeder. Vi kommer omkring en julehistorie fra 1864 og en anden spændende historie præcist 100 år efter – historien om Nykøbing Sj der omkring julen blev omdøbt til Julekøbing.

Vil man gerne ”bare” underholdes, med billeder fra et bestemt område, hvor man lader tilhørerne komme med små historier, og beretninger til de billeder vi ser – et foredrag som altid bringer masser af sjove minder frem. En tur op ad Algade, Lyngen eller Rørvig Havn kunne være nogle foreslag. Her glæder det bare om at byde ind – billeder er der nok af.

Claus Marcussen

Claus Marcussen

Til  alle foredragene kan mine bøger købes til fordelagtige priser.

Er der ikke udstyr til rådig, så medbringer jeg selv lærred og projektor. En projektor som muliggør, at vi også kan holde et fredrag ude, under overdækkede forhold.

Priserne på foredragene ligger mellem kr. 1.500 og kr. 3.500 afhængig af antallet af deltagere. Kontakt mig  så tager vi en snak om mulighederne. Foredrage kan ske ved bestyrelsesmøder, fester, generalforsamlinger eller bare for at få en historisk oplevelse. Alle foredag afvikles som udgangspunkt i to gange 45 minutter med en pause på 25 minutter.

Et par af foredragene, kan også suppleres med byvandringer.

Alle priser er excl. 25% moms.

 

    Dit navn

    Din e-mail

    Telefon

    Ønsket foredrag

    Ønsket dato