Mejeriet Billesborg, om livet på mejeriet Billesborg, og udsalgene i Nykøbing og Rørvig

BillesborgOMSLAG

Bogen om Mejeriet Billesborg udkom torsdag d. 11 december 2015

Den officielle udgivelse skete i Pakhuset, torsdag d. 11 december kl. 19.00, hvor forfatteren Claus Marcussen holdte et foredrag om bogen.

”De bedste is var de runde ispinde, hvor man kunne få to for 25 øre” – Det har jeg hørt igen og igen når jeg har snakket med folk omkring mejeriet Billesborg.

Det hele startede med en artikel i Uge-Avisen om mejeriet, og man kan i den grad sige, at opfordringen blev fulgt med at komme med yderligere materiale – hele tiden dukkede der nyt op. Nye personer og spændende billeder kom frem, billeder der aldrig havde været vist, andet end når familiealbummet en enkelt gang kom frem, i specielle anledninger.

Det tog for alvor om sig, da Jørgen Nevermann kom med sine billeder og artikler om sin far mejeribestyrer Aage Nevermann. Materialet til en bog var ved at tage form. Kort efter, kontaktede Annie Brydegaard Danielsen mig. Hun er datter af Daniel Danielsen, formanden for Billesborg gennem mange år, og hun havde oven i købet selv arbejdet på udsalget i Rørvig. Hun kunne bidrage med rigtigt meget, specielt om Rørvig.

Mange har bidraget med deres fortælling om Billesborg, det er fortællinger fra folk der har haft deres gang på enten mejeriet, eller i udsalgene. Folk har fortalt, hvad Billesborg har betydet for én eller for sine forældre eller bedsteforældre.

Grethe i butikken

Bogen er historien om Billesborg, som oplevede i hele perioden kun at have 2 mejeribestyrere. Det er historien om byens mejeri, gode minder og sjove episoder. Det er om bestyrelser og generalforsamlinger, hvor bølgerne nogle gange gik højt.

Man fornemmer, at det var en arbejdsplads, hvor børnene altid var velkomne. De ansatte var også sammen til fester mv. ude for arbejdstiden – de blev en slags familie for hinanden. På baggrund af de mange beretninger kommer også tæt på de forskellige personer, som har arbejdet på udsalgene i Nykøbing og Rørvig, samt de mange kiosker. Bogen er rigt illustreret med billeder af mælkekuske, biler og de forskellige kiosker.

rørvig udsalget0002

Bogen der er på 170 sider, og koster kr. 220, er udgivet med støtte fra Nykøbing Sj. Varmeværk.

varmeværket

Bogen var den tredje, der blev udgivet på Claus Marcussens forlag Hilsen fra Odsherred.  Den første bog var ”Vognmandsgården i Nykøbing – om familien Jakobsen”, der udkom i maj måned, og i oktober udkom bogen ”Vi mindes lokalhistorikeren Sophus Trommeslager Jensen”.
Bogen kan købes hos:

Lokalkompagniet – Bestil bogen på deres webshop her.
Bog & ide i Nykøbing og Asnæs
Visit Odsherred hovedkontor på Holtets Plads, Nykøbing Sj, og
Psykiatriske Museum og Annebergparken 36

Det er også muligt at bestille bogen på forlagets hjemmeside, er hos forfatteren direkte: www.hilsenfraodsherred.dk

Spørgsmål kan stilles til Claus Marcussen, 4042-5398, eller på e-mail: claus@hilsenfraodsherred.dk

*1: Arrangementet er for medlemmer af Nykøbing Sj. lokalhistoriske forening, er du ikke medlem koster et medlemskab på 100 kr.

Bogen kan købes, fra d. 11. december.

Bogen er på 170 sider.

Bestilling af bogen
Pris pr. stk. kr. 220,-
Levering kr. 46,-

Samlet pris for bogen inkl. levering kr. 266,-

Du betaler for din bestilling via kontooverførsel/netbank. Beløbet for din bestilling herunder, overføres efterfølgende med angivelse af dit navn til konto:
Reg.nr. 3565 Konto nr. 3565092243

Husk at skrive dit navn i teksten på overførslen.

Mobilpay er også muligt: 4042-5398
Husk at skrive dit navn på overførslen.

Bestilling af bøger

  Dit navn

  Din e-mail

  Telefon

  Adresse

  Postnummer

  By

  Din bestilling

  For spørgsmål, venligst send en e-mail til mig på claus@hilsenfraodsherred.dk