Vognmandsgården i Nykøbing

Vognmandsgården i Nykøbing

”Vognmandsgården i Nykøbing – om familien Jakobsen” er resultatet af 2 års arbejde, og mange hyggelige møder med den kendte Nykøbingborger Stig Jakobsen.

Bogen er en erindringsbog, hvor det er Stig der fortæller historien om sin far, Laurits Jakobsen, plantageejeren og vognmanden, der havde den største vognmandsforretning i Nykøbing. Manden der arbejdede sig op fra ingenting til en velhaven mand. Samtidig er det historien om Stig selv, den eneste søn, der bortset fra skoletiden og tiden i militæret, altid har boet i Nykøbing. Stig fortæller historien om vognmanden, biografejeren, plantageejeren og ejendomshandleren i Nykøbing. Det er en historie om far og søn, en historie fra Nykøbing, en del af byens lokalhistorie, og samtidig en tur gennem livet, og tiden fra 1900 og op til nu.

I bogen kommer vi blandt andet ind på byggeriet af Sindsygehospitalet, hvor Laurits Jakobsen, var med som murerarbejdsmands. Laurtis var senere chauffør for nogle af de mange gæster på hospitalet, som blandt andet blev kørt i, ja måske Odsherreds første bil. I bogen vil man kunne læse om chaufførerne, ikke mindst Laurits bror ”Lille-Hans” som kørte turisterne til sommerhusene, bl.a. til Rørvig. Lille-Hans´ møde med Kongen på havnen i Rørvig, er naturligvis også beskrevet. I Strandhusene og ved Lyngkroen får Laurits lavet store frugtplantager. Stig overtage meget af det, efter forældrerens død.
Stig fortælle om tiden i militæret, om at ovetage forretningen efter sin far, om at blive biografejer, ejendomshandler, men ikke mindst plantageejer lige som sin far.

I bogen beskrives forskellige tidsperioder i Nykøbing, herunder besættelsen, men vi møder også mange kendte borger i byen.

På grund af Stigs enorme billede materiale, har bogen mange aldrig offentliggjorte billede. Et unikt billede materiale, af blandt andet gamle chauffører og ikke mindst billeder fra Nykøbing og omegn.

Bogen er den første, der udgives fra mit forlag Hilsen fra Odsherred. Bogen er produceret og redigeret på Bendt Kjersgaards forlag.

Bogen kan købes hos:
Lokalkompagniet – Bestil bogen på deres webshop her.
Bog og Ide i Nykøbing og Asnæs,
Psykiatriske Museum, Annebergparken 36,
samt hos Visit Odsherreds hovedkontor på Holtets Plads, Nykøbing Sj.

Bogen er på 136 sider.

Bestilling af bogen
Pris pr. stk. kr. 169,-
Levering kr. 46,-

Samlet pris for bogen inkl. levering kr. 215,-

Du betaler for din bestilling via kontooverførsel/netbank. Beløbet for din bestilling herunder, overføres efterfølgende med angivelse af dit navn til konto:
Reg.nr. 3565 Konto nr. 3565092243

Husk at skrive dit navn i teksten på overførslen.

Mobilpay er også muligt: 4042-5398
Husk at skrive dit navn på overførslen.

Bestilling af bøger

  Dit navn

  Din e-mail

  Telefon

  Adresse

  Postnummer

  By

  Din bestilling

  For spørgsmål, venligst send en e-mail til mig på claus@hilsenfraodsherred.dk