Byvandringer

Byvandring i Nykøbing Sj med Claus Marcussen

Formidling af lokalhistorie kan også ske via en byvandring. Turene er en del af Visit Odshereds ”Den gode historie”. Du kan klikke her for at se mine lokalhistoriske byvandringer.

Hvis man er en lukket gruppe, der ønsker en byvandring, er det naturligvis også muligt. Det kan være en grundejerforening, husmoderforening, loge eller en hvilket som helst anden form klub. Kombiner en god gåtur, med oplysninger om byen. Det kan være i forbindelse med fødselsdage, jubilæer, sommerfester, familiefester osv

Paraden d. 27 maj 1945 på Torvet i Nykøbing. (Foto: Henning Lindhardt).

Paraden d. 27 maj 1945 på Torvet i Nykøbing. (Foto: Henning Lindhardt).

Byvandring: I sporet på 2. verdenskrig.
Med baggrund i min bog om 2. verdenskrig i Nykøbing og omegn, skal vi en tur gennem livet i Nykøbing (og omegn) i perioden fra 1939 til 1946.

På turen kommer vi forbi steder og huse, som under 2. verdenskrig spillede en afgørende rolle. På turen kommer vi også ind på hvordan livet var i byen og omegnen under krigen, ligesom vi også kigger på et par af byens tilbageværende bunkers fra krigens tid. Hvis det kan lade sig gøre, skal vi også ind i en, men dette skal undersøges fra gang til gang.


Byvandring: Om livet i det gamle Nykøbing

Med baggrund i min bog om Nykøbing omkring år 1900, skal vi på turen ser vi på, hvordan Nykøbing by udviklede sig i perioden fra 1870 til 1930. Det er primært hovengaden vi kigger på, men vi ser også på hvad der er blevet af de gamle baggårde, hvor der tidligere var en stor aktivitet. Der vil på turen blive fortalte flere anekdote og sjove historier om byens borgere. Vi kommer også til at høre om skibsrederne i byen, og for en af dem endte det med konkurs og selvmord.

Vi gør flere stop hvor vi kigger nærmere på steder, hjørner, skilte, som har overlevet til idag. Overraskende for mange så havde flere af byens købmænd, eget skib der lå i havnen, skibe der blev brugt til at hente varer til forretningerne i Algade.

Priserne er 65 kr. pr. person. Priser for lukkede grupper  (max 20 pers), er kr. 1.300, eller efter aftale.

Hver byvandring varer mellem 2 og 2,5 time.

Alle  bookninger forgår her: 

Har du andre ønsker, så er du velkommen til at kontakte mig.

    Dit navn

    Din e-mail

    Telefon

    Ønsket byvandring

    Ønsket dato