Når men den store købmand og skibsreder N. W. Thomsen, købte og solgte også svin, som blev sendt til København. Særlig galt var det om vinteren, når fjorden blev lagt til med is, og damperen ikke kunne sejle. Da måtte al transport ved hjælp af hest og vogn gå ad landevejen til Holbæk. Det var avlsbrugerne fra Lyngen, som trådte til, og somme tider købmændene. De slagtede svin blev så lagt i bunden på vognene med halm ovenpå. Og så blev de levende kalve lagt ovenpå med sammenbundne ben. Hygiejnen var ikke så stor dengang.
Sådan en tur tog to dage, og vognmanden havde ofte varer med hjem og havde mulighed for at tjene lidt ved det. Men det må jo have været et strengt liv for både kreaturer og mennesker. Det fortælles at der en vinterdag var så mange kreaturer med, at båden ”Fiona” ikke kunne have dem alle med. Så kom der en mindre damper herind, men frosten tog til, mens de lastede, så da den sejlede ud, kom den ikke længere end til Nakke Hage. De måtte så vende om, og alle levende dyr blev drevet op i byen, og de blev dagen efter kørt til Holbæk.
Så da N. W. Thomsen har handlet med dyr, er han helt sikket været på ”Nygård”, hvor han i starten af 1860´erne møde Louise. Thomsen står nu registreret både som manufakturhandler og kreaturkommissionær.
Den 24. marts 1863, bliver Louise og N. W. Thomsen gift og den 1. februar 1864 får de datteren Anna Sophie Thomsen og i 1867 kom sønnen Carl Ludvig Thomsen og deres sidste barn Agnes Georgia Thomsen blev født i 1872. Det går godt for familien, manufakturhandlen kører, og hjemme er der ud over familien ansat 4 tjenestefolk, og 3 handelslærlinge i butikken.
I 1875 blev N. W. Thomsens manufakturhandel overtaget af den unge William Theodor Jørgensen, som var en dygtig, energisk og initiativrig købmand, som kom til at præge butikken i mange år, som han inde da, var blevet udlært i. Thomsen skifter retning og vil af med sin manufakturhandel og koncentrerer som fremover om skibshandlen med den tilhørende handel med dyr.
I 1910 afstod Jørgensen forretningen til købmand Brochmeyer, men han kunne slet ikke drive den og i 1913 måtte Jørgensen igen træde til. I 1914 døde Jørgensen, men forretningen blev drevet videre af hans enke i 4 år. Den 28. december 1918 blev forretningen overtaget af manufakturhandler Niels Bentzon, men se det er en helt anden historie.
København og Amerika
Den 1. maj 1883, flytter familien Thomsen pludseligt til København, adressen er Nørre Farimagsgade 13. Af børnene flytter kun Anna og Agnes med. Carl Anthon Thomsen, flytter i 1885 til Amerika. Men opholdet i København bliver kort hvorefter familien flytter retur til Nykøbing. Denne gang flytter de ind på Grønnehavegård i Grønnehavestræde. Vi ved de allerede er retur i 1888, for 1. marts 1888 dør Louise i Nykøbing. N. W. Thomsen er igen enkemand. Alle børnene er nu samlet i Grønnehavegård, også Anton Peter Thomsen fra første ægteskab har fået adresse i Grønnehavestræde.
Da N. W. Thomsen købte Grønnehavegård af J. H. Bang oprettede han et større slagteri, hvorfra de slagtede dyr gik med Københavns-damperen til hovedstaden. Fra Nykjøbing Avis – nogle af disse svin kunne sagtens være N. W. Thomsens.