Mange tror, at det dejlige område – Byens legeplads, er skabt fra naturens side. Men sådan er det på ingen måde. Men vi skal tilbage til dengang, hvor man byggede Nykøbing Havn for at finde årsgen.
I forbindelse med anlæggelse af havnen i Nykøbing, skulle der bruges en masse fyld, og et af stederne hvor man hentede fyldet, var området lige før Grønnehaveskoven, der hvor byens legeplads ligger. På stedet lå der på det tidspunkt bl.a. en kalkovn – og det var i øvrigt derfor, at Isefjordsvej tidligere hed kalkbrænderivej. Udgravningen endte med et stor areal, som på ingen måde pyntede, når man gik turen fra centrum i byen og ud til den smukke Grønnehaveskov.
I 1880 blev Justitsråd Schepelern udnævnt til byens æresborger – i øvrigt er det sidste gange en sådan udnævnelse er sket. Han blev udnævnt fordi, som der står ”Under sit henved 40-årige ophold, her i byen, har gjort sig særlig fortjent af kommunen ved at virke for en række gavnlige foranstaltninger og ved væsentligt af fremme anlægget af byens nuværende havn.
Nu havde byen fået en havn, men til gengæld et stort grimt område, men dette havde Schepelern også en løsning på, og trods en del modstand, fik han gennemført en flot beplantningen af den grimme udgravning. Han kunne i øvrigt berette, at der tidligere havde været en lille mose på området hvor bakken i dag er. Schepelern var ellers tilhænger af, at statuen af Frederik d. 7. skulle have været opstillet i hans anlæg, men sådan blev det ikke og den står om bekendt stadig ved Holtets Plads.
Den sidste æresborger i byen Justitsråd Schepelern blev født den 24. december 1796 og døde d. 29. april 1893.
Så årsagen til at vi i dag har Byens legeplads, eller anlægget, som det tidligere blev kaldt kan vi i dag takke Justitsråd Schepelern for. Pladsen blev aldrig opkaldt ” Schepelern anlæg” til ære for byens sidste udnævnte æresborger.