Lyngvejen og Strandlystvej – Jyderup Lyng ”Golf Hansen”

Vi befinder os på lyngen – nærmere betegnet der hvor Lyngvejen krydser Strandlystvej. Der er Søren Bay, som har taget motivet. I baggrunden skimtes Høve Stræde. Året er 1961.

Minigolfbanen
Til venstre ved hegnet lå der sammen med iskiosken en minigolfbane som blev ejet af Hr. Hansen eller rettere ”Golf Hansen” som han blev kaldt.  Stedet var et samlingssted på Lyngen.  Der var iskiosk, minigolfbane og købmandsforretning men det var også her busserne holdte når nye gæster kom og gamle skulle hjem. Dette er netop hvad det andet billede viser.

Hurtigruten
To busser holder og tager gæster med, som har været på ferie. Ruten blev i begyndelsen fra 1948 – drevet af sommerhusejerne langs Sejerøbugten, men efter en retssag hvor kørslen blev erklæret for ulovlig, blev der i 1953 oprettet et konsortium bestående af DSB, OHJ, Busejerne Rudolf Jørgensen, Niels Nielsen og Valdemar Nielsen. Ruten gik til og fra Valby station. At det er busser fra ”hurtigruten” som den hurtig blev døbt ses bl.a. på grund af de mange cykler på taget. Der var pladsbestilling på ruten, så busser blev indsat efter behov. Behovet var stort – 2. pinse dag i 1954 måtte der indsættes ikke mindre end 35 busser. Ledige busser fra hele Sjælland blev flyttet til ruten. Dette gav naturligvis nogle sjove situationer, når familien samtidig skulle foreviges på sommerbillededer, med nogle lidt besynderlige stednavne på siden af bussen.
Hurtigruten  til Odsherred udgik fra Mellemtoftevej i Valby, her sås det ofte at chaufførerne var i gang med at pakke cyklerne på taget af busserne. I øvrigt lå der på Mellemtoftevej en lille cigarforretning hvor passageren skulle afhente billetterne til bussen dagen før. Indehaveren, ”Lindberg”, var af svensk afstamning, og her var chaufførerne altid hjertelig velkommen, og der var altid en ”kaffetår” parat, hvis de kiggede ind.

Købmandsforretningen
Til venstre ses reklameskiltet for Hellerup is, og bagved hegnet lå minigolfbanen som Hansens ejede.

Til venstre ses også en benzin stander. Den var placeret lige foran købmandsforretningen som lå ved siden af minigolfbanen. Købmandsforretningen blev drevet af Frede Olsen. Han havde i 1957 overtaget den efter sin mor Marie Olsen, som startede købmandsforretningen i starten af 30´erne. Frede drev forretningen frem til 1990 hvorefter den lukkede. Minigolfbane blev flyttet i 1960 til ”Lyngens minigolf og cafe, næsten over for ”Daglig brugsen”.  I dag er købmandsbutikken lavet om til privatbolig.

Hansen

Golf Hansen og konen ved iskiosken.