Badehoteller i Odsherred 1- del.

Badehotellet Sejerøbugt

I TV2 serien ”Badehotellet” følger vi livet på Andersens Badehotel, beliggende ved Svinkløv, Grønnestrand og Slettestrand i Jammerbugten. Alle de udendørs sener er optaget i disse lokationer mens resten er indspillet i Risby Studierne i Albertslund. Ifølge instruktør Michael Frandsen var det ikke muligt at indspille Badehotellet på en af de eksisterende badehoteller, da de alle er beliggende i tæt belagte sommerhusområder, der gør det for besværligt at skabe en illusion af livet i 1920’erne. I Badehotellet vi befinder os i “De brølende 20’ere”, hvor verden er lys, optimismen blomstrer og økonomien er god, men som vi ser i de afsnit der netop nu ruller over skærmen, har de mørke skyer ramt badehotellets gæster ikke mindst nu hvor følgerne af børskrakket på Wall Street rigtigt kan mærkes.

Jeg er siden serien startede blevet spurgt flere gange om jeg ikke kunne skrive lidt om Odsherreds badehoteller, og dette ønske efterkommes hermed.

Strandhotellet ”Sejerøbugt”
Vi har i disse spalter tidligere beskæftiget os med netop dette sted, og jeg har af samme årsag fået mere og mere materiale tilsendt. Da artiklen handler om badehoteller skal vi også lige havde historier om Badehotellet ”Sejerøbugt”. På Tenglemark lyng købte Alfred Hansen i 1933 et lyngareal, hvorpå han påbegyndte opførelsen af “Sejerøbugt”. Inden da havde han drevet Højby Afholdshotel, senere Højby Kro. I de travle perioder var foruden et stort personale, hele familien i sving på hotellet, f.eks. som smørrebrødsjomfru og tjener. Duge og sengetøj blev vasket på hotellet, og i godt vejr blev tøjet lagt til tørre på de omkringliggende lyngarealer. I løbet af årene i 194o-5o opkøbte Alfred Hansen mere af den lyngjord, der grænsede op til hotellet, og da Ida og Alfred Hansen i 1959 lukkede strandhotellet, begyndte Alfred Hansen at nedrive noget af hotellet. Disse materialer blev brugt ved opførelsen af sommerhuse på de grunde, der blev udstykket fra strandhotellet.

 

Reklame - sejerøbugt forside

Reklame fra Hotellets storhedstid.

Reklame - sejerøbugt bagside

Spisekort - sejerøbugt

”Sejerøbugt”´s spisekort – hvor der er mange ligheder med maden som serveres på ”Badehotellet”. Bemærk de lokale reklamer.