Formidling af lokalhistorie kan også ske via en byvandring. Turene er en del af Visit Odshereds ”Den gode historie”. Du kan klikke her for at se mine lokalhistoriske arrangementer.
Hvis man er en lukket gruppe, der ønsker en byvandring er det naturligvis også muligt. Det kan være en grundejerforening, husmoderforening, loge eller en hvilket som helst anden form for klub eller forening. Kombiner en god gåtur, med oplysninger om byen. Det kan være i forbindelse med fødselsdage, jubilæer, sommerfester, familiefester osv
Byvandring: I sporet på 2. verdenskrig.
Med baggrund i min bog om 2. verdenskrig i Nykøbing og omegn, skal vi en tur gennem livet i Nykøbing (og omegn) i perioden fra 1939 til 1946.
På turen kommer vi forbi steder og huse, som under 2. verdenskrig spillede en afgørende rolle. På turen kommer vi også ind på hvordan livet var i byen og omegnen under krigen, ligesom vi også kigger på et par af byens tilbageværende bunkers fra krigens tid. Hvis det kan lade sig gøre, skal vi også ind i en, men dette skal undersøges fra gang til gang.
Byvandring: Om livet i det gamle Nykøbing
På denne tur ser vi på, hvordan Nykøbing by udviklede sig i perioden fra 1870 til 1920. Det er samme periode, som min nye bog handler om. (Forventet udgivelse 1. juli) Det er primært hovengaden vi kigger på, men vi ser også på hvad der er blevet af de gamle baggårde, hvor der tidligere var en stor aktivitet. Der vil på turen blive fortalte flere anekdote og sjove historier om byens borgere.
Vi gør flere stop hvor vi kigger nærmere på steder, hjørner, skilte, som har overlevet til idag. Overraskende for mange så havde flere af byens købmænd, eget skib der lå i havnen, skibe der blev brugt til at hente varer til forretningerne i Algade.
Byvandring: Grønnehave Skov – skove lige ved byen.
Den gamle lystskov ved Nykøbing by gemmer på utrolig mange historier. På denne flotte tur i skoven med de mange bronzealderhøje, kommer vi ind på skovens betydning for byen. Det var her man festede, enten i pavillonen midt i skoven og senere foregik det på Grønnehavehus. Skoven havde også flere funktioner under 2. verdenskrig, det er spændende historier som var afgørende for hvordan befrielsen foregik her i området.
Priserne er 60 kr. pr. person. Priser for lukkede grupper (max 20 pers), er kr. 1.300, eller efter aftale.
Hver byvandring varer mellem 2 og 2,5 time.
Alle bookninger forgår her:
Har du andre ønsker, så er du velkommen til at kontakte mig.