Ellinge Lyng

Postkortet fra Ellinge Lyng er udgivet at M. Chr Rapp´s forlag. Der findes en lille serie alle af denne type og størrelse fra netop Ellinge Lyng. Postkortet er sendt i 1951 til Ebba i Valby. Billedet forstiller 2 motiver, som er placeret lige over for hinanden på Ellinge Lyng. Købmandsforretningen lå på adressen Lyngvejen 54. Det forreste hus, på det nederste motiv, ligger på nr. Lyngvej nr. 85
Købmandsbutikken der ligger på hjørnet af Lyngvejen og Poppelstien, blev I 1951 drevet af Lindow-Hansen. Han havde tidligere overtaget den af H. Sivertsen, som havde overtaget forretningen af Købmand Hans Christensen. I baggrunden ses den ekstra tilbygning som Lindow-Hansen lavede. Købmand Henning Brøche overtog forretningen i ca. 1985 og den lukkede omkring år 2000. Som så mange andre købmandsbutikker blev den lavet om til privatbolig.
Husene på det andet motiv, er meget kendetegnede for de huse som på det tidspunkt blev bygget på Lyngen. I huset forrest i billedet bor i dag Jytte og Hans Nyrann. De fortæller at de købte huset netop i 1961. De har, lige som mange andre fået bygget til og resultatet er blevet nogle flotte og velholdte huse. Nyrann fortæller endvidere, at husene er bygget i 1931 – 1932 af den legendariske ”Kludeskos Smeden”. Husene blev bygget af materiale, som ofte blev gravet op på selve grunden. Der var nemlig tale om gammel strandbund med dertil hørende gode materialer.  I dag er området tilbygget og med træer som er groet op. Men da Nyranns overtog huset i 1951 kunne de stå deres have og se over vejen helt ned til en af Danmarks dejligste strande.