Landpost Jacob Sørensen, Lumsås

Således skrev landpostbud Jacob Sørensen

 

”Lumbsaas d. 31-10-1925

Min bedste tak for alt i den tid jeg kom hos Eder og med et ønske om et levvel i Fremtiden” Jacob Sørensen

Til: Til Handelsmand A. Petersen, Lumbsaas.

Sådan stod på postkortet til Handelsmand A. Petersen. På den anden side (bagsiden) ses Jacob Sørensen stående med sin cykel og posttaske på ryggen. Kortet er lavet som et takkekort som Jacob har afleveret til samtlige huse på sin postrute. Jacob har ladet en fotograf tage billedet og herefter fået det produceret i nogle eksemplarer. Kortet er nemlig ikke stemplet, men dateret 31-10-1925, som var den sidste dag Jacob kørt sin daglige postrute: Lumsås-Ebbeløkke-Tjørnholm.

Landpostbud Jacob Sørensen

Landpostbud Jacob Sørensen

I 2002 var der en lille artikel om Jacob Sørensen i Nøglen, Trundholm lokalhistoriske foreningens blad.  Her står der at han i 35 år har kørt ruten som var på ca. 22 km, hvilket vil sige at han har kørt i alt 240.000 km, eller jorden rundt 6 gange.

Den lokale avis omtaler d. 25. oktober 1925 også at han pr. 1. november har søgt sin afsked. Han får disse ord med på vejen ”Ved sin pålidelige, tjenstvillige færd og sit muntre sind har han kun vundet sig venner i de mange hjem, hvor han i årenes løb har gået ud og ind. Fraset en kort tid, med sygehusophold, har han kun forsømt sit arbejde én eneste dag på grund af sygdom”.

Privat boede han ved der hvor Brugsen genne mange år har haft til huse. Det er også udfor privaten og bageriet at billedet med Jacob med cyklen er taget.